Referenties

header-wat-zeggen-onze-klanten

Els

Wat heb ik veel geleerd maar vooral veel leren voelen bij Jan:
Hij heeft me geleerd te rouwen en verdriet toe te laten;
Hij heeft me laten begrijpen dat een mens gewiegd wil worden;
Hij gaf me mijn gevoel van eigenwaarde terug;
Hij hielp me met een zeer verfrissende kijk op mijn omgeving te ontwikkelen!
Daarnaast genoot ik van zijn geweldige massages.
Ze gaven me zoveel energie toen ik die echt nodig had….

 

Solange

Jan maakt je regisseur van je eigen proces.
Hij is meester in echt luisteren. Vanaf de zijlijn coacht hij je, in jouw tempo naar jouw doel. Daarvoor beschikt hij over een enorm pallet aan mogelijkheden. Soms zijn het oefeningen, andere keren aansprekende voorbeelden of wijsheden. Hij neemt niets aan, maar toetst bij alles of het klopt.
Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zo oordeelloos is; werkelijk alles is goed. Op die manier helpt Jan je om milder naar jezelf te zijn.
Zeer respectvol en met humor heeft Jan me verschillende keren in de spiegel laten kijken. Niet zozeer om mezelf te confronteren, maar juist om liefdevol naar mezelf te leren kijken. Te zien dat m’n grootste kracht ook m’n grootste valkuil is en hoe daar een vorm voor te vinden die voor mij werkt.

Eelco Hesselink, directeur Business Consultancy Eelco

Jan van Veen is een heel fijn mens en mijn vertrouwenspersoon in bij zowel zakelijke als persoonlijke vraagstukken. Sinds 2005 werk ik met Jan van Veen en meerdere malen heeft hij als trainer/ coach richting gegeven aan verandertrajecten en deze succesvol begeleid. Daarnaast is Jan van Veen erg goed in het bevorderen van sociale samenwerking op verschillende niveaus wat in deze nieuwe samenleving steeds belangrijker wordt. Zijnontwikkelt is persoonlijk, in beweging en straalt energie uit. Allemaal woorden die goed aansluiten bij Jan van Veen.

Anneke Zwigtman, hoofd P&O bij ThyssenKrupp Veerhaven

ThyssenKrupp Veerhaven in Brielle is één van de modernste en toonaangevende duwvaartrederijen in de droge bulksector op de Rijn . Bij ThyssenKrupp Veerhaven werken 165 medewerkers, waarvan 130 bemanningsleden op de eigen vloot en 35 mensen op kantoor.
Jan van Veen van Zijnontwikkelt is een keer in de twee weken bij het bedrijf aanwezig voor medewerkers die met lichamelijke en mentale klachten zitten. Nieuwe medewerkers krijgen advies over het ergonomisch inrichten van hun werkplek. Voor de bemanning van de duwbakken is een fotoboekje gemaakt met tips hoe je het beste kunt omgaan met fysiek zwaar werk.
Anneke Zwigtman is hoofd P&O bij ThyssenKrupp Veerhaven. Zij vindt het werk van Zijnontwikkelt erg waardevol:

Wij hebben geen RSI-gevallen bij ons op kantoor. Het is natuurlijk moeilijk in te schatten hoe dat zou zijn zonder de inzet van Jan van Veen van Zijnontwikkelt. Onze medewerkers klagen niet zo snel over hun gezondheid en dan bestaat de kans dat men te lang blijft doorlopen met klachten en er serieuze problemen ontstaan. Doordat Zijnontwikkelt erg laagdrempelig werkt, is Jan van Veen een echte vertrouwenspersoon voor onze medewerkers. Daardoor worden eventuele fysieke of mentale problemen al in een vroeg stadium aangepakt. Zijnontwikkelt pakt dit op een heel praktische wijze aan. Op een no-nonsens manier, met grote betrokkenheid en met een realistische kijk op de zaken gaan zij resultaatgericht aan het werk. Hier een goed gesprek, daar een ergonomisch advies, een doorverwijzing naar een huisarts of de fysiotherapeut of haptonomie. Het is maar net wat bij de situatie past.

Helen, 29 juli 2014

 Jan begeleidt mij al meerdere jaren op het gebied van mijn persoonlijke ontwikkeling en heeft een groot aandeel in mijn groei zowel privé als zakelijk. Als directeur van een groothandel begeleidde hij mijn managementteam en werknemers 1 op 1 en in groepssessies, gaf advies bij de intake van nieuw personeel en gaf verschillende workshops (teambuilding).
Ik zie Jan als een man die geniet van zijn omgeving. Vooral buiten is hij in zijn element waar hij zich kan bewegen en één kan zijn met de natuur. Als geen ander kan Jan situaties, signalen en energieën voelen. Hierdoor is hij in staat snel in te spelen op problemen of klachten, deze naar de oppervlakte te brengen, te begeleiden en daarna te helen. Hij is een echte vakspecialist en deelt graag in zijn wijsheid. Jan is streng maar ook vooral zorgzaam, eigenschappen die voor zijn beroep zeer waardevol zijn.

Philie van Veen, Dea Consult Curaçao

DeaConsult werkt al 10 jaar samen met Jan van Veen.
Als wij processen tot verandering en professionalisering ondersteunen in organisaties op Curaçao vragen wij Jan van Veen regelmatig om met ons mee te draaien. Zijn bijzondere bijdrage zit vooral in zijn vermogen om mensen te begeleiden die stappen zetten in hun eigen bewustwordingsproces.
Hij zet zich met hart en ziel in en blijkt zich te kunnen verbinden met bestuurders, middenkader en uitvoerende medewerkers in allerlei verschillende werksituaties.
Onze klanten zitten in de (semi)overheid en de sociale sector. De nutsvoorziening, volkshuisvesting, internaten en sociale vormingsplicht zijn belangrijke voorbeelden.
Daarnaast komt hij via Dea Consult tevens in contact met cliënten die individueel van zijn expertise gebruik willen maken. Op Curaçao kent men de haptonomische begeleiding en coaching (nog) niet.